Fashion Week Stockholm logo
×

Engagera dig för en hållbar innerstad & vinn en elcykel!

Under Fashion Night lanseras ”Cykeltrafikomläggningen” – ett långsiktigt initiativ som smygstartar redan tisdag under Fashion Week i Stockholm.

Bakom initiativet står cykelvarumärket Batavus, som vill skapa en rörelse där företag och privatpersoner i större utsträckning väljer cykel, helt enkelt för att få till en mer hållbar trafiksituation.

Känns kommunikationen igen?

Dagen C är en referens till Dagen H som drygt 50 år sedan utgjorde själva dagen då hela Sverige bytte från vänstertrafik till högertrafik. Skälet var då ökad trafiksäkerhet för bilisterna. Nu är det dags att ta en annan problematik på allvar – vår miljö.

En cykelmanifestation för klimatet och miljön i innerstaden!

Via Facebook-evenemanget ”Dagen C – från högertrafik till cykeltrafik” uppmanas vi att ta cykla till jobb, skola eller varför inte ner till Fashion Night under Dagen C, torsdagen den 30/8. 

Testa att Elcykla

Under Fashion Night kan vem som helst besöka Norrmalmstorg i Stockholm för att prova en elcykel, och därmed ett modernt och stilfullt sätt att ta sig fram på. 

Genom att lägga upp en bild på instagram med #jagtarcykeln och #cykeltrafikomläggnignen samt en motivering varför du väljer att cykla, kan du vinna en GodElcykel från Batavus värd ca 23 000 kronor.

Låt oss skapa en hållbar trafiksituation i Stockholms innerstad. Läs mer om tävling och hur du kan engagera dig här